+370 37 534114 ezereliokultura@gmail.com facebook accesibility

2020 metai

2020 m. rugpjūčio 22 d. kviečiame atvykti į tradicinį Aitvarų festivalį „Tarp žemės ir dangaus“, kuris jau 15 kartą vyks Zapyškyje, Kauno r., Lietuvoje. Šioje šventėje dalyvauja tie, kuriems patinka aktyvus ir kūrybiškas laisvalaikis gamtoje. Tai ir aitvarų entuziastų šventė, kurios metu kūrybinėse dirbtuvėse yra sukuriama šimtai aitvarų. Pagrindinė festivalio programos dalis yra aitvarų ir lėktuvėlių varžybos

PROGRAMA:
11.00 val. Aitvarų ir edukacinių dirbtuvių atidarymas.
12.00 val. Festivalio atidarymas. Kauno r. savivaldybės mero sveikinimas.
Andriaus Kulikausko koncertas.
13.00 val. Dalyvių registracija į aitvarų ir lėktuvėlių varžybas.
Atvirlaiškių paštas.
Bendruomeninės veiklos.
14.00 val. Aitvarų ir lėktuvėlių varžybos.
15.00 val. Grupės „Flash Voyage“ koncertas.
16.00 val. Apdovanojimai, laimingiausio aitvaro loterija.
16.15 val. Jurgio Didžiulio koncertas.
17.30 val. Festivalio uždarymas.Šventės metu į dangų kyla didieji aitvarai ir milžiniški muilo burbulai.

Veiks atvirlaiškių paštas, vyks edukacijos bei kūrybinės dirbtuvės. Laivas plukdys per Nemuną maršrutu Zapyškis – Kulautuva – Zapyškis. Į dangų kils didieji aitvarai, lėktuvėliai bei muilo burbulai. Bus skanaus maisto!


2020 metų aitvarų festivalio akimirkos.

https://bit.ly/39cLUGw

https://www.facebook.com/aitvarufestivalis


Aitvarų dirbtuvės

Aitvarų išvažiuojamosios dirbtuvės aplankė ir puikiai padirbėjo „šeimų stovykloje“ Panevėžio rajone, Nikolajevkos sodyboje. Projektą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Jeigu ir Jūsų įmonė, įstaiga ar bendruomenė norėtų išmokti pasigaminti aitvarus, susisiekite su mumis! Tel. +370 699 28425.


Keliavome į Kauno r. viešąją biblioteka su aitvarų dirbtuvėmis ir mokinome vaikučius pasigaminti aitvarus, juos dekoruoti, pravedėme pilną instruktažą, kaip tinkamai išlaikyti aitvarą, jog jis gyvuotų dešimtį metų, kaip pagauti vėją ir jį skraidinti. Visi vaikučiai puikiai išmoko valdyti aitvarus tarp žemės ir dangaus! Projektą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba.
 
https://www.facebook.com/aitvarufestivalis/videos/350981939638321
 

 
Pasigaminkite aitvarą namuose!
Jums reikės:
Maišo arba bet kokios plevelės.
20 metrų plonos virvelės arba storo siūlo, mes naudojome šilkinį siūlą.
Kaspinų arba dovanų pakavimo juostų, geriausia, jog jie būtų popieriniai. Jie skirti aitvaro uodegoms, dvi poros uodegų po 2 metrus.
40 cm. pagaliukų arba lazdelių.
Lipnios juostos.
Žirklių.
Susegėjo.
Liniuotės.
Rašiklio.
 
https://www.facebook.com/aitvarufestivalis/videos/248055003009490
 

Nori išmokti pasigaminti aitvarą? Laukiame kvietimo. Galbūt keliaujančios dirbtuvės apsilankys Jūsų mieste, seniūnijoje, mokykloje, biure ar kitoje nuostabioje Lietuvos vietoje. Projektą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Dėl dirbtuvių kreipkitės tel. +370 699 28425


Aitvarų dirbtuvės pradėjo savo kelionę – vasario 13 d. apsilankėme Ežerėlyje, kur smalsūs, judrūs, kūrybiški Ežerėlio pagrindinės mokyklos ketvirtokai ir penktokai jau pasigamino savo aitvarus ir su nekantrumu laukia Aitvarų festivalio Zapyškyje. Aitvarai jau pasiilgo ir jūsų. Laukiame kvietimo. Galbūt keliaujančios dirbtuvės apsilankys jūsų mieste, seniūnijoje, mokykloje, biure ar kitoje nuostabioje Lietuvos vietoje.