Spalio 14 d. susitikome su istorike, rašytoja A. Laužikiene Zapyškyje, SCENOS restorane, šį kartą pasikalbėti apie beigelius, litvakų kepinį, gaminamą visame pasaulyje, ir lietuviškus riestainius. Ir ne tik pasikalbėti, bet ir paragauti.
Beveik trys valandos pralėkė akimirksniu – kol kilo „baronkų“ tešla, spėjome pakeliauti po karaliaus Stanislovo Augusto Poniatovskio virtuvę, kurioje šeimininkavo virėjas Janas Šytleris, nusikėlėme į Vilniaus Kaziuko muges, pabuvojome Smurgainiuose, Antalieptėje ir sužinojome, kaip tais laikais buvo kepami beigeliai bei lietuviškos „baronkos“, išsiaiškinome, kodėl pirmosios gastronominės knygos autorė L. Didžiulienė rekomendavo jas pačioms kepti namie, išmokome pagaminti beigelius bei „baronkas“ pagal XIX a. knygos „Lietuvos gaspadinė“ receptą ir, žinoma, ragavome.
Labai dėkojame visiems dalyvavusiems ir kartu rengusiems šią edukacinę paskaitą:
istorikei ir rašytojai Anželikai Laužikienei, „Scenos“ restorano vadovei Aistei Venskutonienei ir restorano darbuotojoms.
Štai kelios akimirkos!