2024-10-08

Spalio 14 d. 15 val. susitinkame su istorike, rašytoja A. Laužikiene Zapyškyje SCENOS restorane šį kartą pasikalbėti apie beigelius ir riestainius.

  • Kas yra beigeliai? Kuo jie skiriasi nuo lietuviškų riestainių („baronkų“)?
  • Kada ir kur jie atsirado ir kaip paplito po pasaulį?
  • Ką pirmosios gastronominės knygos autorė L. Didžiulienė vadina žydiškom baronkom ir kodėl rekomendavo jas pačioms kepti namie?
  • Ar galėjo „baronkas“ valgyti karalius Stanislovas Augustas Poniatovskis?
  • Kuo išskirtinės Kamajų ar Smurgainių „baronkosׅ“?

Sužinosime atsakymus į šiuos klausimus, gaminsime beigelius bei žydiškas „baronkas“ pagal XIX a. knygos „Lietuvos gaspadinė“ receptą.

Renginys nemokamas.

Reikalinga registracija el.p. zapyskiokultura@ezereliokc.lt

Organizuoja Zapyškio laisvalaikio salė.

Beigelių ir lietuviškų rietainių istroija Zapyškyje edukacija