Spalio 14 d. 15 val. susitinkame su istorike, rašytoja A. Laužikiene Zapyškyje SCENOS restorane šį kartą pasikalbėti apie beigelius ir riestainius.
- Kas yra beigeliai? Kuo jie skiriasi nuo lietuviškų riestainių („baronkų“)?
- Kada ir kur jie atsirado ir kaip paplito po pasaulį?
- Ką pirmosios gastronominės knygos autorė L. Didžiulienė vadina žydiškom baronkom ir kodėl rekomendavo jas pačioms kepti namie?
- Ar galėjo „baronkas“ valgyti karalius Stanislovas Augustas Poniatovskis?
- Kuo išskirtinės Kamajų ar Smurgainių „baronkosׅ“?
Sužinosime atsakymus į šiuos klausimus, gaminsime beigelius bei žydiškas „baronkas“ pagal XIX a. knygos „Lietuvos gaspadinė“ receptą.
Renginys nemokamas.
Reikalinga registracija el.p. zapyskiokultura@ezereliokc.lt
Organizuoja Zapyškio laisvalaikio salė.