Nors dar tik lapkritis, bet jau pradedame gyventi Kalėdų laukimu. Šiemet turbūt, kaip ir kiekvienais metais, tikimės Kalėdų stebuklo, norime padėkoti visiems, kurie buvo kartu.
Plevenanti žvakės liepsnelė, spindintys eglutės žaisliukai ir po visus namus sklindantis meduolių kvapas…Kažkada meduoliai buvo prabangos dalykas. Lietuvos dvaruose jokia šventė nepraeidavo be jų. Dabar meduoliai dažniausiai puikuosi ant mūsų stalo per Kalėdas.
Ką mes žinome apie meduolius?
Lapkričio 27 d. 13 val. SCENOS restorane susitinkame su istorike, rašytoja, gide Anželika Laužikiene, kuri mums papasakos įdomią meduolių atsiradimo, kepimo ir jų paplitimo istoriją, paaiškins įvairius gaminimo būdus.
Sužinosime:
- kada ir kur atsirado meduoliai,
- kada juos pirmą kartą pamini Lietuvoje,
- kokie meduoliai buvo vadinami juodaisiais, o kurie baltaisiais,
- kodėl jie buvo geriausia lauktuvė ar dovana, ir daug kitų įdomių dalykų.
Ne tik sužinosime, bet ir kartu su lektore išsikepsime meduolių pagal senąjį, XVII a. Radvilų virėjo, receptą naudodami medines formeles.
Galbūt pagal šį receptą namuose iškepti meduoliai bus geriausia šių metų Kalėdų dovana artimiesiems?
Malonių istorinių ir gastronominių atradimų kartu su Anželika Laužikiene!
Renginys mokamas. Kaina 15 Eur. Dar turime 5 laisvas vietas!
Kviečiame registruotis el. paštu
zapyskio.kulturos.centras@gmail.com