+370 37 534114 ezereliokultura@gmail.com facebook accesibility

2022 metai

„Unikalios po vieną – stiprios drauge“ – būtent tokios yra ,,Šiuolaikinės seniūnijos“, kurios birželio 9-ą dieną kviečia visus pradėti švęsti bendruomeniškumą Ežerėlyje! Miestelis nepailsdamas žengė pirmyn, būrėsi, kūrė drauge su menininkais ir dabar yra pasirengęs vietos gyventojams ir svečiams pristatyti bendruomeninės kūrybos rezultatus. Tai metas, kuomet unikali Kauno rajono aplinka bei erdvės virsta viena didele renginių scena – atraskime ir patirkime ją drauge! Pažadame įspūdingus reginius!

Kas slypi ,,Ežerėlio bendruomenės galerijos atidarymo“ programoje, klausiate Jūs? Sekite naujienas renginio poskyryje! O susipažinti su programa galite jau dabar!

PROGRAMA:

19.00 Bendruomenės eisena
19.20 Jungtinis šokis ,,EŽERĖLIO HEROJAI”
19.30 Ežerėlio bendruomenės galerijos atidarymas
20.00 Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentų spektaklis ,,PAVEIKSLAS”
20.00 Antano Sutkaus fotografijos darbų paroda
20.30 Instaliacija ,,IŠ GELMIŲ”
21.00-22.00 CLAROS GIAMBINO koncertas
22.00-00.00 Vaizdo projekcija ,,400 EŽERĖLIO ISTORIJŲ”

Birželio 9 d. 19 val. susitinkame Kauno gatvės aikštėje prie paminklo ,,Ežerėlio durpynui 100″. 


Pristatome vieną ypatingą, jau birželio 9 d. vyksiančią ,,Ežerėlio bendruomeninės galerijos atidarymo” programos dalį – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentų šokio spektaklį ,,Paveikslas” (Atlikėjai – Emilija Karosaitė , Povilas Jurgaitis, Martynas Berulis.)

Patys šokėjai šį spektaklį pristato labai poetiškai:

Gali būti, kad šis spektaklis yra apie stebėjimą.
Gali būti, kad šis spektaklis yra apie.
Gali būti, kad šis spektaklis yra.
Gali būti, kad šis spektaklis.
Gali būti, kad šis.
Gali būti, kad.
Gali būti.
Gali.
Gal.

Kokie šokio judesiai ir kokios emocijos slypi už tokio paslaptingo spektaklio apibūdinimo, sužinosite renginio metu. 
Su pilna renginio programa galite susipažinti čia: https://www.facebook.com/events/1378612055954451/?active_tab=discussion


Birželio 9 d., 21 val., Ežerėlio bendruomeninės galerijos atidarymo metu arčiau scenos susirinkti kvies Clara Giambino!!!

Clara Giambino yra įvairiapusė atlikėja iš Marselio (Prancūzija). Savo kelią į sceną pradėjusi kaip profesionali šiuolaikinio šokio atlikėja (ir buvusi Šokio teatro ,,Aura” šokėja), ji tobulino įgūdžius ir dainininkės karjerą pradėjo Lietuvoje. 2021 metų kovą išleido savo pirmąjį lietuvišką singlą „Širdis“, kuris nustebino vietinius klausytojus ir leido atrasti svajingą, kupiną emocijų kūrinio atmosferą. 2022 metais Clara tapo konkurso „X Faktorius“ superfinalininke ir užkariavo tūkstančių Lietuvos žiūrovų širdis. Nuo tada Clara ir toliau kuria savo muziką ir su būsimu albumu „Aquarium“ jau rengia gastroles po visą Lietuvą.

Daugiau informacijos apie renginį: https://www.facebook.com/events/1378612055954451/?active_tab=discussion

Nuotrauka: @emileadelebarauskaite


 
2019, 2020, 15, 7, 3, 2, 500….2022. Ne, tai ne specialusis kodas, tai – EŽERĖLIO KULTŪRINĖS TAPATYBĖS POKYTIS!📣
Kaunas 2022 projektas ,,Šiuolaikinės Seniūnijos“ pirmuosius žingsnius žengė dar 2019 m. Didžiuojamės, kad nuo 2020-ųjų metų 15-os šiuolaikinių Kauno rajono seniūnijų komandą papildė ir Ežerėlio seniūnija! 👏🥳
✔️Per 2020 m. Ežerėlis netinginiavo – buvo suorganizuoti 7 įvairaus žanro renginiai, o 2021 m., projekto komandai pasipildžius fotografijos mėgėjais, fotomenininkais – Elijus Kniežauskas, Vytautė Trijonytė ir Donatas Stankevičius, įvyko 3 vasaros rezidencijos, dvejos kūrybinės dirbtuvės su fotografu Ignas Venslavičius, įkurtas Ežerėlio fotoklubas bei virtuali Ežerėlio galerija (www.vegalerija.lt)!👈
500… Daug ar mažai?🤔 Priklauso nuo konteksto, tiesa? Šis skaičius žymi malonių akimirkų, prisiminimų, šypsenų ir geriausių įspūdžių, o, kitaip tariant, įsitraukusios bendruomenės per 2021m. metus įamžintų kadrų kiekį!📷 Ši iniciatyva paskatino ir specialaus ženklo prie įvažiavimo į seniūniją atsiradimą, kviečiantį nepamiršti, jog 2022-aisiais metais Ežerėlis, kaip Šiuolaikinė seniūnija, dar stipriau žengia pirmyn su naujomis kūrybinėmis iniciatyvomis ir galingu užmoju – STEBINTI!

Dizainieris Algirdas Ramonas

,,Pagal išsilavinimą esu architektas, tačiau nedrįsčiau dar savęs tokiu vadinti. Labiau esu besidomintis architektūra ir mus supančia, žmogaus sukurta aplinka, jos grožiu, filosofija ir kaip ji veikia mus. Šioje srityje jau dirbu ne vienerius metus ir asmeniškai man viena iš svarbiausių, įdomiausių ir labiausiai praturtinančių veiklų yra darbas su bendruomenėmis ir bendras realių darbų įgyvendinimas. Patirtis su tokiais projektais atnešė suvokimą, kad visas mano darbas yra ir turi būti ne man, o kitiems. Todėl viliuosi, kad žmonės aktyviai dalyvaus ir kartu sukursime savotiškus meno kūrinius Ežerėliui.” – Algirdas Ramonas
Dirbtuvėse su dizaineriu Jūsų lauksime jau gegužės 6-7 dienomis nuo 10 iki 19 val! 🤩🤩
👉 Daugiau informacijos apie renginį: https://fb.me/e/1TDXefzUE